РАБОТЕН КАЛЕНДАР 2019/2020


Во текот на наставната година во основните училишта се остваруваат 180 наставни денови.

Деновите кога ќе се изведува екскурзија, училиштето ќе реализира настава со посебна програма

   
5 Март Ден на училиштето
21 Март Денот на еколошката акција на младите на Р. Македонија

Денови во кои нема да се изведува настава, кои се неработни во оваа учебна година се:

   
8 Септември Ден на независноста на Р. Македонија
11 Октомври Ден на востанието на македонскиот народ
23 Октомври Св. Климент Охридски
8 Декември Општина Ѓорче Петров
1 Јануари Нова година
19 Јануари Богојавление - верски празник
26 Април Велики петок – верски празник
29 Април Втор ден Велигден
1 Мај Ден на трудот
24 Мај Денот на словенските просветители